Szanowni Państwo, Dla Państwa wygody i przyjemności przebudowaliśmy sklep od podstaw. Przeglądarka Internet Explorer nie obsługuje prawidłowo nowo budowanych sklepów. Zapraszamy do skorzystania z innej przeglądarki na przykład edge, chrome, firefox

19.12.2018

Makaron z sosem smardzowym

SKŁADNIKI:

  • Pół opakowania fettucine
  • 1 duża szalotka
  • Pół łyżki masła
  • 20g suszonych smardzów
  • 100ml białego, wytrawnego wina
  • 100ml świeżej płynnej śmietanki
  • sól, pieprz

 

JAK PRZYGOTOWAĆ:

Smardze wypłukać dokładnie w wodzie. Większe grzyby pokroić na kawałki. Zalać winem na pół godziny. Szalotkę zeszklić na maśle, dodać smardze z winem i dusić na małym ogniu przez 15 minut. Dodać śmietankę i gotować 10 minut. Przyprawić odrobiną soli i pieprzu. Podawać natychmiast.

Sos może być także wykwintnym dodatkiem do gorących potraw mięsnych i rybnych.

Autor: Viands

Udostępnij: Facebook Twitter Pinterest

Produkty z przepisu

Polecane wpisy